Site Overlay

Over Nelske

Hoi, ik ben Nelske Verbaas (MA) en ik geef Japans aan volwassenen en Engels aan tieners.

Japans is een lastige taal en totaal anders dan het Nederlands. Op jezelf de taal leren? Er is zo veel materiaal beschikbaar dat je vastloopt, door de bomen het bos niet meer ziet en je mist ook nog eens een stok achter de deur. Frustrerend, want zo kom je uiteindelijk geen stap verder.

Gelukkig hoeft het helemaal niet zo te gaan. Ik leg de Japanse taal gestructureerd uit en maak helder wat complex is. Bovendien heb ik in Japan gestudeerd en gewerkt, dus ik leer je de cultuur ook beter kennen.

Echt geweldige lessen! Na een cursus van 10 lessen weet je al zo veel, maar wil je ook meteen doorgaan. Ook dat je met een relatief kleine groep zit helpt met dat je goed persoonlijke hulp kan krijgen en snel een band vormt met de rest van de groep.

Ik ben zo blij dat ik deze cursus heb gevonden. Niet alleen om de Japanse taal te leren, maar je bent één keer in de week omringt door mensen die helemaal gek zijn van Japan :) Je past je nieuwe kennis toe door het lezen en luisteren van verhalen. Hierdoor krijg je wel een boost, want je denkt “dit kan ik dus al!” Nelske is echt ontzettend lief, reageert snel en deelt haar Japan-ervaringen en dat is tof om mee te krijgen. Ik kijk nu al uit naar Japans III.

De lessen van Nelske zijn ontzettend leuk. Je krijgt ruim de gelegenheid om direct op allerlei manieren Japans te oefenen, zowel tijdens de lessen als via het huiswerk. Japans is een erg lastige taal, maar Nelske slaagt er in tien lessen in om je de basics bij te brengen.

Beginnen met Japans leren is niet makkelijk – maar Nelske maakt het begrijpelijk met Japans I door interactieve lessen waar iedere keer wat leuks in zit. Nelske vertelt meteen over de verschillen tussen ’tekstboek Japans’ en hoe men écht praat in Japan met voorbeelden en culturele achtergrond. Naast de lessen beantwoordt Nelske vragen en deelt informatie over Japanse evenementen. Kortom – Japans I is een aanrader

Ik vond Japans II een superfijne en leerzame cursus. Nelske is een fijne docent, de grammatica wordt goed uitgelegd en het werkmateriaal ziet er mooi uit!

De lessen van Nelske zorgen ervoor dat je Japans in een paar weken echt met sprongen vooruitgaat. Tijdens de lessen zijn er veel momenten om samen te oefenen zodat je je ook een beetje verstaanbaar kan maken. Ik vind het super tof om te zien hoeveel ik al kan begrijpen en zeggen na een paar weken les!

Lekker los, veel ruimte voor vragen en na 10 lessen heb je niet alleen woordjes gestampt maar ook echt een beter begrip van Japanse zinsbouw. Oh en het was elke keer echt super gezellig.

Nelske zorgt ervoor dat je door middel van een goede uitleg en leuke opdrachten de fundamentals van Japans leert! Ze is altijd beschikbaar voor vragen en daarnaast wordt er veelvoudig oefenmateriaal ter beschikking gesteld zodat je goed kan testen of je het ook echt begrijpt.

Nelske is een superenthousiaste en bekwame docent. Ik sprak misschien één woord Japans aan het begin van de cursus en kan na Japans I daadwerkelijk zinnetjes formuleren (uiteraard kost me dat wel even tijd!). Ik ga enthousiast verder met Japans II!

Fijne opbouw van de cursus, je weet al snel hoe je basisgesprekken kan voeren en de lessen zijn altijd interactief.

Nelske heeft prachtig lesmateriaal ontwikkeld, het geeft de cursist een goede eerste indruk en basishandvaten voor de Japanse taal!

Kleine klassen, veel individuele aandacht en een goede sfeer. Mijn vragen werden goed en duidelijk beantwoord en als er fouten gemaakt worden, worden die nooit behandeld als een probleem maar altijd gezien als een leermoment. Heel open en nooit het gevoel gehad dat ik een vraag niet kon/mocht stellen. Al met al een aanrader voor iedereen die Japans wil leren.